Thursday, July 29, 2010

buat roti separuh hatiku pergi....huhuhuhhu

Salam satu kampung sumenyerk,ate kome idak kerk balik kampung....sekang neh kampung teman durian tengah runtuh!eh cilaplah....doyan ngah berbunge....eh lagilah cilap...baperk kali eh daaaaa.....durian ngan luruh ark weh...janganler marah!terase mahu pulang ke kampung yang amat sangat,untuk ape?untuk ape lagik untuk merasai kenikmatan durian yang fresh dari pokok kite sendirik...ak kalau makan buah-buahan dari pokok sendiri nilai dan rase buah itu sendiri bagi aku adalah lain serta mempunyai gaye,lenggok,cara....arh sudah saejah berhenti melalut....agak lame jugaklah saejah sudah tidak mengarut dalam ini warkah kannkakannn.Saejah ucapkan beribu-ribu ucapan terima kasih kerna sudi manatap coretan ku ini.Yerk kome,pabila menyebut soal makan...minggu ini daku dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t,dapat makan free sesajerk...nieh mase taip entry nieh pon baru je lepas jamah nasik pemberian jiran sebelah...semalamnyerk p makan kat PMFST,sedap kome tapi keneler buat muke tak malu sebelum tuh!ak pedulik aperk....bercakap tentang rezeki jugak,baru-baru ini saejah telah mengejutkan sume kengkawan saejah bahawasenyerk aku mau keluar bekerja...ape lagik respon mereke,mereka jugak mahu berkerja cam saejah.....aku p interview sorang jew...pastu tanyerkler bos tuh lu mau bape orang meh koje kat kedai lu?dier jawab dengan gaye stylelorrnyerk,kite akan amik pekerja selagik kami memerlukan pekerja...aku pe lagik sogok ark dier cakap yang aku akan membawa 2 orang asing yang akan datang bersame saejah untuk bekerja pade keesokan harinyerk....kome tau bape orang yang aku bawak....sekali 4 orang!sungguh hebat diriku ini rupenyerk...hahahahah.Bercakap pulak,sal pengalaman memang banyak sekali memori hitam putih manis masam...cam2lah...tak terlepas jugak ngan gosip2 panas yang melanda tempat kerjaku....inilah realitinyerk pabila kite bekerja di bawah satu bumbung nanti.Satu pengalaman yang bagus.Aku kerje nieh masuk kul 8am keluor ikut suke hati...selalu dari kiy jam 7am berlari jumpe pak guard tanyerk kat dorang ader nampak bas mini lalu x...pasal bas mini adalah pengangkutan rasmi aku tuk ke tempat koje...then sampai tempat koje,sarapan luh.....
aku kat depan kedai jual nasik lemak...aku tak bape gemor nasik lemak....tapi kedai nieh dier punyerk lepat labu memang mengancam sanubari akulah....sedap!
makcik tuh tanyerk aku,nak ape dek baju biru...aku jawab nak lepat jerk!ate idak kerk berangin dek...aku jawab balik...saye memang suke bende berangin neih makcik...dah sarapan sume mulelah tugas aku sebagai penguli roti berbakat...aku pon tak tahu yang aku ade bakat terpendam nieh,mak pak aku takdelak bg tau aku tentang bakat terpendam aku nieh...huahuauah


yargghhh!pelepap.....yerk roti akan dimasukkan ke dalam acuan yang bulat sebelum ditekap menjadi aduanan yang sama saiz lebey kuramnglah takdenyerk same sangat....cantikkan jari-jemari pembuat roti ini...sapeler yang bertuah dapat makan roti noeh,sememmangnyerk sedap lembut dan suci!

aku bersame teman sekerja....ate yang sebelah tuh senyum sajerk...bukan dier nak nolong aku...huhuhuhuh..joren-joren......biler dah gred t...satu tempat kerjakah kita?haahhahahah.After dah kerja sume aku pon balimk ark ngan sukarianyerk.....Satu jerk kat sini aku nak pesan kat diri aku dan jugak orang lain....same-samelah kite fokus dalam setiap ape yang kiter lakukan serta berilah komitmen 100% dalam ape bidang yang anda ceburi....hutang aku ngan korang dah berbayar nak citer pasal job aku dulu...sekang neh aku dah tak keje dah...udah berenti...tak larat weh....sudah2 aku mahu stop dulu....bye......owh yerk aku belom citer naper aku tak boleh ballik minngi ini coz...dak cos aku wat sukan ria lak...kite kene support mereka okeyh!kalau tiada kite sape lagik yang nak okong puak kite tol tak?sila comment akeyh.....mintak tolong sangat-sangat terima kasih....love u all!




4 comments:

Tiya Lavender said...

Wah bagus ah farah a.k.a. syasya...baru ku tau kamoo pandai buat roti, and thanx coz sanggup x balik umah sebab nk attend sukaneka tuh...hihi =)

annyss said...

weyh.. x beh2 ngate ak erk joren...
hrp2 la kte keje 1 tmpt nt erk..
bole maen baling2 chemical waste plak.. hahahaha..

Anonymous said...

lavender>aku kan dak baik sanggup berkorban demi korang neh...kan senang...hahhaha

annis>weh filer pe nak men baling chemical waste bahye....silap2 mulot leh sengat weh....ish!papun ak nak ucapkan selamat bersuke rie yerk....hahahha

saejah said...

teya:...yeler...tgak tak shasha tarik tali hari tuh...hebat kan...
annys:terer yerk ko jalan atas batu bata...laju giler....