Friday, December 31, 2010

masihkah kau ingat

Yerk kengkawan masihkah kalian ingat akan benda biru dibawah ini. Inilah kristal biru yang dr.k cakap tuh. Sekarang sudah ada bukti teman2 bahawasanya, kite memang dah pernah buat eksperimen ini. Kalau tak silap aku, kite buat neh sem 3 tahun 2. Kalau tak ingat gak, lu fikirlah sendiri.

inilah dier benda biru tuh, cantik warnanya. Tapi apakah name benda ini. aku pun dah lupa dah! inilah antara sebab aku ingat mase dr.k ajar tuh sebabnyerk aku pernah bergambor dengan bende nieh rupenyerk, hehehhe
Kalau korang nak tau, aku dah menggetar dah, waktu korang sume cakap yang korang tak pernah pun buat eksperimen nieh. Sib bek aku betul, hahhahah. So apa yang penting, kite perlulah sentiase confident walaupun kite tahu kita akan salah. Salah tak ape, tidak bermakna anda bodoh tapi sekurang-kurangnya anda mahu mencuba. Dan apabila mencuba, anda adalah sebenarnya dalam proses pembelajaran.

Dalam hidup nie, sampai nak mati pun nanti kite akan diajar tau. So, pelagi teman2 jangan malu untuk menyuarakan pendapat anda tapi sebenarnye aku pun pemalu. Macam mana tak nak bagi jadi pemalu erk, aku pon tak tahu. Aku selalu jadi pemalu pada waktu yang salah, tapi aku tak jadi pemalu pada tempat yang betul. Anyone please, raise your hand if u know to help me!

selamat datang 2011

Alhamdullilah, masih diberi peluang daripada yang di atas untuk menghirup udara tahun 2011 hari ini. Apa yang berlaku 2010, biarkan ia berlaku semoga kedatangan tahun baru ni dapat memberi satu lembaran kehidupan saejah.

Aku harap semua ahli keluarga aku perolehi kesihatan yang baik dan kebahagiaan tahun 2011 nieh. Kesihatan adalah penting untuk menjamin kehidupan yang bahagia. So saejah jaga kesihatan. Jadikan ape yang telah berlaku sebagai asas kesedaran ingat, jangan hangat2 tahi ayam jerk.

Patutlah, aku terlalu sedih semalam rupanya aku nak datang bulan. Aku kalau datang bualan mule ark nak emo tak tentu pasal, serius punyerk emo. Pastuh mule ark suke fikir benda2 negatif. Harapan tahun 2011 nieh, aku harap aku dapat siapkan tesis tepat pada waktunyer dan berjaya dapat A, dapat grade dengan pngk 3.00 ke atas, dan dapat kesihatan yang baik dan dapat bagi 100% study. Saejah usaha, jangan malas. Solat jangan tinggal. Dahulukan solat sebelum benda lain.

Wednesday, December 22, 2010

aku kecewa...tapi tak rase ape-ape

Hari ini aku rase kecewa, tapi aku tak rase ape-ape. Apakah jenis perasaan aku ini aku pon tak tahu. Tapi hari ini, rasa penat sangat. Adakah ini pembalasan bagi dosa-dosa aku yang lepas. Apa yang aku dapat katakan, sabar sahaja dan terus berusaha selagi nyawa dikandung badan.

Jika kita merasai tiada orang yang menyayangi kita di atas muka dunia ini, ingatlah Allah sedang menyayangi kita. Jangan mudah mengeluh, usaha dan doa wajip diteruskan.

Aku tak paham mengapa mesti orang suka sangat salah paham dengan aku, aku juga manusia biasa aku bukan malaikat, sure dia kata aku tak mengenang budi. Aku pun tak paham, maybe ini ujian yang Allah turunkan kepada aku. Aku mahu bagaimana lagi, ini memang nasib aku dan aku mesti serta wajip bersabar. Kalau ini ujian aku redha ya-Allah.

Ya-Allah tunjukkan aku jalan yang benar, kau bantu aku nak pilih jalan yang benar atau salah. Aku insan yang lemah yang mempunyai nafsu yang pelbagai. Aku mohon padamu bantu aku. Aku akan mengerah cuba sedaya upaya sabar...sabar...sabar.... Ada hikmahnya dalam setiap apa yang terjadi. Hanya Allah yang tahu. Jangan mengeluh, tapi cuba bersabar dan berdoa.

Saturday, December 18, 2010

tutorial bagaimana nak berenang kat UKM

Hi kengkawan, pe kabor, sehat sumenyerk... harap-harap sehat hendaknyerk. Yerk hujung minggu nieh elokler kiranya kita beriadah mengeluarkan peloh walaupun setitik. Semalam saejah berjaye ugak pergi berendam kat swimming pool UKM, bukan ape aku kan dah nak tamat belajor so, wajip ark rase air kolam tuh.

Aku pasti ramai giler dak UKM tak tahu care2 nak masuk kolam tu kan. Cara-caranya begini, kolam tuh. terletak kat danau. Waktu operasi dari hari selasa hingga ahad, jam 4pm-7pm sahaja. Bile sampai jerk kat kolam, kene bayor rm 4.00, rm 2.00 bayaran masuk n rm 2.00 untuk cap untuk berenang-renang di dalam kolam.

Tapi bagi yang dah ade cap bayor masuk jelah rm 2.00. Lepas tu, bolehler terjun ke dalam kolam dengan jayenyerk. So, sume dah tahu cara-caranyakan, pe lagi marilah bersama-sama kiter terjun kolam, hehhehehe. p/s: satu jerk aku tak suke kolam nieh, dier campur laki ponpuan..... no bubble!

Friday, December 17, 2010

entahlah apa nak jadi

Hi korang2, aku xdelah busy benor tapi besalah malas tu sebab lame dah tak update blog. Kenape entah aku asyik nak emo jerk skang neh, maybe hormon datang bulan nak menjelma so, no wonderlahkan.

Lagi sehari jerk lagi countdown, maka bermulalah sem terakhir aku kat U. Perasaan kalau ditanyerk nak kate gembira tidak kerana fyp tak ciap agi, dah tu kena ciapkan jugak mengikut mase yang ditetapkan kerana nak kene terus buat LI selepas habes sem akhir neh. Bagaimana harus aku menghadapinyerk, semoga aku tabah dan dapat menyiapkan fyp dengan cemerlang.

Kenape U aku buat sistem macam nieh, patutler student bunuh diri meh sebab2 tekanan jiwa dan perasaan yang tidak dapat dibendung betul x? kenapelah dier tak tambah agi subjek psikologi biar banyak sikit jam kredit yang wajip dihabiskan untuk mendapat segulung ijazah. Walau apapun yang terjadi pasti ada hikmahnyer, so kawan-kawan bersabar okies.

Saturday, December 11, 2010

tutorial nak pergi Melaka dari Ukm tanpa kereta

Weh sume yang mengenali saejah, tak kenal pun tidak mengape.. lame2 t leh kenal jugak.heheh. Aku baru jerk sampai ukm dari melake. Pergi sendiri beb! survive tak aku. Pergi sane, coz ade kakak kawan saejah kawin.

Best woo dapat makan nasi free... sedap lak tuh...hahah, tapi sebenarnyerk bukan itu objektif saejah turun Melaka yerk, saje mahu belajar cara2 bagaimana mahu bersosial sesama masyarakat.

So, kepada sesape yang mahu ke Melaka dari Ukm boleh ikut care2 seperti yang tertera di bawah ini. Sape yang dah tahu, tak yah tengok pon takpe. Tapi kalau salah dan mungkin ade care yang lagi cepat atau lebih relevan lagi boleh bagi komen kat entry nieh. Sekian, terima kasih.

1) Mule2, beli tiket komuter ke Seremban Rm 4.20. Lepas tuh, kene pergi ke terminal yang kat seberang tuh. Lepas tuh, tunggulah train sampai. Bile train sampai, naiklah train tu dan ingat couch tengah adalah untuk wanita sahaja, hehehhe.

2) Untuk sampai Seremban korang wajip lalu 5 stesen sebelum sampai, tapi aku tak ingat name2 stesen nyerk. Dalam mase 35-45 minit sampailah ke seremban.

3) Pastu, korang akan sampailah ke Seremban. Turun jerk dari train korang ikut jerk susur gajah, jalan kaki jangan berhenti sampai nampak stesen bas. Name stesen bas tuh, stesen bas terminal 1 kalau tak silap aku.

4) Then, korang boleh beli tiket bas ke Melaka terus kat situ. Cam aku beli tiket transnasional Rm7.00. Yang aku peliknyerk, kat dashboard depan kedai tiket tuh tulis rm6.90. Tapi dalam tiket tulis, rm0.10 skim perlindungan diri. Lantaklah ko transnasional. Kalau korang boring nak tunggu bas tak jalan lagi, boleh pergi jalan2 kat giant dekat jerk ngan terminal bus tuh sebelah jerk.

Perjalanan dari Seremban ke Melaka hanyalah mengambil masa dalam 1 jam 430 minit. Dier akan jadi lebih cepat jika, tiadanya traffic light. Yang aku dapat perhatikan, kat Melaka nieh banyak sangat dengan traffic light, dahler banyak lame lak tuh. Patutlah orang Melaka ramai penyabor orangnyerk...hehheh. Jangan marah yerk orang2 Melaka. Aku terkena kejutan budaye jerk sebenarnyerk.

Last words, selamat sampai ke negeri Melaka bandar bersejarah dengan selamat dan penuh berhemah, ingat pepatah melayu ada mengatakan ' hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri ', ayat yang selapasnya pepandailah korang buh sendiri aku lupe.

Thursday, December 9, 2010

syukur.....tiade gunenyerk menyesal

Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tidak bergune. Yerk memang kene pepatah melayu nie kat muke aku. Ituler dulu tak nak belajor bebetul, sekarang padan muke aku. Result sem 5 baru jerk kuar tadi. Berdebar tu jangan cakapler, hanya Allah yang tau.

Apapun aku syukur. Alhamdullillah, sebabnyerk aku memang tak boleh buat elektrokimia hari tuh, sampai aku nangis2. Biler kuar result, memang aku terkejutler. Aku ingat aku dah fail dah. Sebabnyerk aku ade tinggal 1 soklan.

Lagi satu kinetik ngan reaktor yang nieh memang aku tak leh nak buat, aku tak tauler ape yang aku merapu , mase jawab ri tuh. Memang betul ler prof bo cakap aku neh kurang berfikir petang tadi. Kalau aku berfikir sekarang pun tidak ade gunenyerk lagik.

Hanya ada satu sem jerk lagik, yang nieh memang kene buat betul2. Aku kene banyak bertanyerk dah sekarang. Tak boleh ark buat berat mulot, kene ringan mulot. Jangan malu untuk bertanyerk. Dan lagi satu mesti kene sabar dalam menuntut ilmu. Saejah usaha lagi untuk sem terakhir. Yang dah lepas tuh biar lepas. Mesti mahu pandang terus ke hadapan. Takbir 'ALLAHUAKBAR'!!!!!!

Wednesday, December 8, 2010

Kebetulan diviva sekali lagi

Tragik tak tajuk entry kali nieh. Aku kena viva sekali lagik secare free tadi.... terima kasih Prof....! soalan dier asas jerk, tapi aku nieh dah lame tak study PU. Tau buat jerk busa tuh.

Ceritanya bermula apabila aku dan ros pergi makan tgh ari kat cafe fst. Hari ini pun takdelah ramai orang makan sangat, bese2 jerk... tapi dalam kul 1.15pm camtulah. Nak dijadikan cerita aku ngan ros ngah sedap makan nieh, tetibe ade satu suare dan ayatnyerk bunyik lebey kurang begini ' saye pernah ajar kamu kan ' aku ngan ros jawab: ' mestilah pernah '. Maka makanlah kami bertiga di bawah satu payung dengan begitu berselera sekali. Dier cakap tak syok makan sengsorang.

Waktu tue, aku nie nasik dah tinggal separuh dah. So, sambil makan sambil sembang-sembang ngan Prof... itu. Sekali, keluar ark cerita tesis. Dier tanyerk, kamu dah buat ape cuti neh.. aku jawablah aku buat PU dan dier tanyer aku bawah sape... aku jawab ler semua soklan tuh dengan jayenyerk. Lagi dier tanyerk, ape maksud PH? aku agak gabra disini. Series, aku rase cam kene viva kali ke-2 jerk. Lebey kurang 25 minit ugaklah kene viva free hari ini, heheheh. Satu pengalaman tahun akhir yang tidak akan ku lupakan.

Sekali prof pon abes makan. Biler dier abes makan jerk keluarler semue soklan yang aku tak leh jawab. Aku pon bawak buku oren aku tuh tunjuk kat dier. Memang aku cari nahasler weh! banyak bende aku tulis silap weh, dalam hati aku cakap habislah aku kali nieh. Tapi bende penting yang prof bagi tahu aku tadi, kenape x bandingkan dengan menggunakan PU yang dah digunakan dalam pasaran jerk.

Betul ugak tuh, tak pernah pon terpikir. Dier pon cakap PU nieh sukar didegradasi, kalau yang memang terbiodegradasi lainlah. Pastu, dier cakap air tuh tak payahlah sintesis. Bukan dapat apapun. Patutlah, aku tengak dak master buat rendam terus dalam tasik. So, kesimpulannya di sini saejah pergi bace jurnal sekarang, pergi kaji stuktur PU tuh lagik biar betul2 paham.

Saturday, November 27, 2010

boring

Lame dah rasenyerk tak post pe2 entry...hehheh, besalah orang tak sibuk. Aku memang tak sibuk pun, boring giler nieh, esok p lab mesti korang nampak mate aku cam baru lepas kene tumbok ye tak. papepun memang boring.

Thursday, November 11, 2010

aku di lorong jalanan

Hai! sudah agak lame sebenarnya aku tak letak gambor-gambor cumel penyeri wajah blog aku niekan. Nah korang, tengak arkh gambor di bawah aku takde keje ngan member-member aku nieh. Pada masa tuh, aku berade di lorong perpustakaan.

Aku suke sangat jalan atau lalu lorong nieh, sebab aku tak payah study bace buku, hahahhah..... lawak tak, tak lawak takpe aku tak marah pun. Inipun perhentian sebentar sebelom masuk ke kuliah gantiaan. Tak silap aku nie minggu, study week. Memang malas tul aku waktu neh.


gambor aku waktu nieh tak cumil

gambor yang nieh aku terlebih cumil lak!

Wednesday, November 10, 2010

Sudah terjawab.....

Yezza.... ade cam jimmy shanley tak, hihihi... yerk kengkawan semua, ujian FTIR ke atas poliol dah keluar hari ini. Alhamdullillah, poliol aku berjaya mencapai matlamat puncak-puncak yang wajib ade. First time, aku nengok pun aku dah tahu sebenarnye. Terus jumpe dr.k untuk pengesahan sekali lagi. Jumpe jerk, sembang-sembang pasal tesis akulah kan, banyak owh ujian aku kene buat.

Pepagi lagi tadi aku dah keluar pergi pusanika, hantar surat dan keluar duit bagai. After that, p beli tiket pulak kat kaunter ktm kajang. Then, p lab lak. Penat giler aku hari ini. Aku rase nak tidor jerk sekarang. Esok nak p lab agi nak buat busa pulak. Doakan aku buat busa dengan baik okeyh. Yerk satu lagi benda yang aku kena fikirkan, pasal barang-barang dalam bilik aku nieh, aku nak simpan mane entah. Dahtu malas giler nak mengemasnyerk pulak.

Aku dah merasai bahang kepanasan tesis yang akan melanda aku lagi sapoloh hari jerk, harap aku tabah dan sabar menghadapi dugaan nieh. Last word, i'm aggrasive woman! oh yea......

habis sudah.....sem 5!

Salam semua, sem 5 sudah secara rasminyerk tamat tepat jam 6.00pm tadi. Alhamdulillah, syukur! macam-macam perasaan aku dapat rasekan exam kali ini. Rase kecewa, sedey, gembira, puas dan seribu satu cerita ada dalam exam kali ini.

So sekarang, tawakal ajerklah. Esok seperti biasalah nak kena masuk lab. Buat keje ape yang patut. Tapi macam nak pergi beli tiket pepagi esok. Malam kemas barang masuk barang dalam stor dan macam-macam agi keje. Penatlah tangan aku lenguh-lenguh nieh, sape nak urut kalau ade ciah leh gak dier urut aku.

Ade sekali lagi jerk nak rase duit PTPTN, pasni aku jadi pembayar hutang yang berjaye lak kan! happy tul....harap-harap aku habis bayor duit pt nieh sebelum umor aku 30 tahun. Lepas tuh leh pikir kumpul duit nak beli rumah, kete, moto dan tidak dilupakan trip untuk ke 'MAKKAH ALMUKARAMAH', amin!

Saturday, November 6, 2010

Alone or lonely

Weh sadis tak tajuk entry aku kali nieh. Hari ini buat pertama kalinyerk aku pergi pasar malam bangi secara bersendirian. Satu pengalaman yang agak luar biasa.. tapi aku buat-buat biasa ark nak hidup kenelah macam nie ye tak... Aku bukan ape, dah lame sangat dah aku nak pergi pasar malam nieh, dah kempunan macam2 tuh ark aku gagahkan diri ugak....tapi tadi ramai ugak dak2 ukm p pasar malam nieh.

Takdelah aku rese loneliness sangat, masuk jerk pasar,aku cepat-cepat beli benda yang aku nak dan terus balik...bukan ape aku tak nak balik maghrib, tu yang aku keluar cepat...tadi pon sebenarnyerk dah lambat atas sebab2 yang tak boleh dielakkan, keluar bilik jam 4.30pm. Aku naik bas jam 5.30pm dan sampai bilik jam 6.30pm cepat giler kan.

Satu perkara yang aku temui, kalau aku nak benda tu memang aku akan buat terus memang tak tangguh dah... tapi kalau aku tak nak memang aku tak buat benda tuh..ape tah aku merepek nieh, sebenarnyerk aku agak bengang sikit jerk, perubahan hormon agaknyerk... u don' know me!

Friday, November 5, 2010

Petua mate masuk cabai burung

Ye korang, mate ku amat pedih. Kejadian nieh belaku sewaktu aku balik rumah lepas siap proposal dahulu kala. Yerk aku balik umah sebab nak melepaskan tekanan yang dah lame terbuku kat dada aku nieh. Aku balik hari jumaat dan balik semula ke ukm hari ahad jam 9.00 pagi. So, pagi ahad tuh aku dah bangun awal pasal, aku dah cakap ngan adik aku nak beli kotiauw sama itu n.grg dekat kedai depan ikbn tuh, sedap wa cakap sama lu orang. Adik aku dah pesan dah kat aku hari ahad kedai cuti. Tapi aku besalah degil aku p ugak kedai tuh, tapi hampeh! kedai tutup.

Tapi disebabkan keinginan nak makan n.grg tuh sangat menebal dalam jiwa aku nak jugak masak n.grg. Jam dah menunjukkan pukul 7.45 pagi waktu malaysia pada masa itu. Aku ape lagi cepat2 ark nak buat n.grg sekali tengah tumbuk cabai burung nieh, dier leh terbang masuk mate aku...apelagi ko pedih tak ingat ark...aku rase mate aku cam nak bute jerk mase tuh. Tak dapat nak gambarkan perasaan aku, mate nieh memang takleh bukak bernafas pun dah macammana dah.

Memang aku menjerit ark, rasenyerk satu taman dengar sore aku pagi bute tuh. Aku jerit ark name adik aku suwuh ambilkan towel, sebab aku dah ark nak balik dah tak sempat dah. Aku mandi dalam keadaan tutup mate ark, merabe-rabe aku mandi dalam bilik air tuh. So, lepas mandi tuh mate aku dah boleh bukak. Aku tetap meneruskan projek n.grg aku tuh sehinggan siap. Akhirnya n.grg aku berjaye ugak siap. Memang sadis cerita aku niehkan. Ada petua orang tua2 cakap, kalau mate masuk cili makan garam. Nasihat aku, kalau nak tumbuk cabai burung pastikan toskan dahulu air basuhannya, jika tidak padah jawabnyerk.

Thursday, November 4, 2010

kalau boleh semua benda aku nak

Weh aku sebenornyer lame dah nak kamera ngan hard disk. Tapi kamera masih menjadi keutamaannya. Antara sebab aku nak beli kamera sebab aku dah tahun akhir, lagi satu aku akukan suke berblog so, senang nak amik gambor2 peristiwa penting aku kat sinie... dan boleh publish dalam blog takdelah blog aku boring semacam jerk, betul tak kengkawan.

Kalau aku ada kamera hari aku amik gambor, seronoknyerk... aku nieh bukan jebnis suke bergambor tapi aku suke amik gambor yang tak masuk jasad aku nieh... bukan ape nanti biler dah keluar dari sini adelah kenang-kenangan yang boleh disimpan. So, korang yang kat luar sane, doakan aku berjaye membeli kamera dan hard disk idaman ku ini yerk. Hari ini bermulalah episod menekan dan memerah otak kembali . Hari ini deepavali...vanakum! Selamat menyambut deepavali.... raye sehari sudah.......makan maruku.

2 cerita sedih

Hari ini seperti dijanjikan aku turun lab kul 9.15 pagi.... yerk dengan semangat ingin belajar dan menyiapkan kan tesis...yerk projek aku hari ini mahu buat poliol. Yerk kengkawan, poliol kami sepertinyerk tidak menjadi kerana warnanya begitu gelap, tuh belum sejukkan lagik kalau dah sejuk aku tak tahulah. Kini baru aku sedar bukan mudah nak hasilkan sebiji tilam, dan bukan mudah untuk menjual sebijik tilam... kalau tak takdelah cina bawak lori tilam tu terjerit2 "tilam..tilam...beli satu percuma satu"hahahah, dulu deme suke jalan-jalan depan umah aku...dan aku selaloo berangan kan bagus kalau abah beli tilam baru gantikan tilam yang leper tuh...aku bukannyerk mintak tilam vono, aku mintak tilam atas lori jerk pon nak gantikan tilam yang dah terkeluor spring tuh, kalau baring atas tilam tuh harus tersangkut. Yerk berbalik kepada poliol tuh, apepun hari isnin nieh nak kene hantar ugak test FTIR, nak tengak sama ada menjadi ke tak...tapi kalau tanye orang yang berpengalaman mereka akan cakap tak jadi...kini tawakal aje.

Cerita sedih kedua, kini masalah itu kembali lagi kapada seseorang yang amat penting dalam hidup aku. Aku tak salahkan dier, ini memang telah ditulis oleh Allah. Apapun yang terjadi harus tabah dah berusaha mengubatinya. Sabar dan doa. Last words, aku redha dengan apa yang berlaku ini adalah ujian, bukan kite sahaja yang kena ujian ini orang lain juga pernah merasa. Ini adalah kali

Wednesday, November 3, 2010

aku dah bangun

Semalam ade orang ketuk bilek aku tapi aku buat-buat tak tau jerk...sape dier erk....malam tadi ade meeting ngan pengetua dengan budak tahun 3 dan tahun 4...wajip katenyerk,aku lagi wajip lagik aku tak pergi...dahler aku malas nieh...aku dok lah mengulang nengok citer jepun tuh, gambare!sampai aku tidor....aku tak pernah rase boring seumur hidop aku nielah 1st time aku kate kehidupan ini boring.....

Misteri kan sape yang ketuk bilik aku! adakah pembeli topup, adakah sahabat seangkatan, atau adakah pengetua....owh tidak, sape pun dier aku tarak kisah......lagi 1 sem jah aku nak menamatkan pembelajaran aku di u"", tapi aku boleh rasekan bahang keperitan untuk menamatkannyerk nanti tengoklah...... lagi satu pasal penginapan luar semester, kenape sampai sekarang belom ade jawapan.....hekhok tollah dorang nieh...aku nak tau cepat...senang nak prepare pape.....

Ish tetibe muke aku gatai2 macam ade kurap jerk kat muke aku nieh...padahal mr.nyamuk dah berjuta kali kiss aku tanpe izin nieh....nak sembur ridset rumate akunyerk baju ade kat luor....t balik mesti dier tanyerk, 'akak ade sembur perfume ke kat baju wa' dan sudah pastinya aku menjawab...... tiade ape yang kanda sembur adindaku.....kua-kua,aku dah tak tahan dengan nyamuk nieh dah sebenarnyerk.

Oklah korang aku nak bersiap ape yang patut coz kang nak p lab, menjalankan ape yang tergendala semalam....semoga semua berjalan dengan lancar

bulan 11

Owh bulan, kenape ko berbeza-beza, kenape ko akan ubah name setiap bulan....aku pun tak paham.Arghhh........bosan giler dok ukm neh..... nak study malas....aku rase kosong jerk nieh padahal banyak jerk kene buat sib baik aku dah basuh baju tadi banyak giler kalau aku tak basuh alamatnyerk masuk lab pakai baju kurung tapi esok aku memang nak pakai baju kurung jerk, takde seluor lak hhahhahah, bukan aku nak kate apa kalau bulan 11 jerk mesti jadik bulan ketakutan aku, tapi kite dakleh ark caye ngat ngan statement aku nieh...tapi tul 2 tahun berturut-turut dalam lam 11 aku mengalami masalah yang same...adekah ini kebenarannya, memang ini kebenarannya.....tadi nak wat lab sebatian polihidrik lak berketui-ketui cam taik telinga dier tak mau dissolve secara homogen, mintak sok boleh dah buat poliol,amin!aku boring tahap giler gaban neh, nak nengok movie cam malas sume citer yang aku tengok sume aku kate tak best,padahal best...pastu kan aku sukelah termenung lately nieh aku pun tak tau masalah aku ape,lagi-lagi bile rumate aku dah balik kg nieh lgilah aku takde member nak borak-borak ngan rumate aku...lagik satu masalah LI nieh, tak dapat-dapat agi nieh...dah lah pej.nak tau dah 20/11/2010, tengak2 lan 11 agi....satu pon aku tak dapat aku dah applied 4...memang kuantitinyerk sedikit jika nak dibandingkan dengan rakan-rakan seangkatanku yang lain hantor sampai 11 application....dasyat2 mereka ini tak gitu! aku sedang nak menyusun waktu rendaman PU aku nieh, supaye aku boleh pulang raye haji dengan amannyerk....kua-kua-kua.....

Sunday, October 31, 2010

lagi saploh hari!

Saploh hari lagi.....saploh....saploh.......saploh hari lagik menunggu masa nak

menjawab paper yang terakhir iaitu mekanik bendalir...aku teringin ark nak

tengok

muke orang yang buat jadual final exam nieh....memang bijak dalam pengiraan

matematik, wahai kengkawan yang exam marathon 7 hari tanpa henti

tuh...bawak

sabar.....ini ujian kengkawan......aku tahu ujian ini berat , buat sahaje yang daye

boleh sebab aku dah tak tahu nak cakap lagik.... dan aku tahu, semua paper kite

wajib major..... mane wajib pusat fakulti kerk semua dah takde..... sudahler

kengkawan aku dah tak tahu nak bebel ape......selamat menjawab exam! chaiyok!

Monday, October 18, 2010

Diam-diam ubi berisi

Adakah anda semua pernah dengar pepatah ini...... nieh yang aku nak cerita neh....... diam-diam aku neh....... korang ingat aku takde hati perasaan kew......... hahhahahha, aku nieh diam2 tapi aku taulah apa yang aku buat aku pun cam korang ugak...... hahahhahah, entry nieh hanya nak bagi tau aku nieh macam ubi... diam-diam tapi ade sesuatu yang berisi...hahahhaha mulelah aku nak mengarut hahahahha... biarlah aku diam ......bye

Kehidupan yang tak tentu hala....

Salam semua............... aku nak bagi tau nieh, hari ini aku amat tension amat! aku dah tak tau nak bagi tau sape dah nieh...... sem nieh paling tak best dalam hidup aku.............kenape..........dan kenape............kenape aku malas nak bertanyerk dah semakin aku fikir semakin sakit hati aku...........aku nak lari ke suatu tempat yang asing dimana takde sape kenal aku kat situ..... kat situ mesti takde orang nak judge aku..... takde orang nak bagi kuiz.............takde final exam..........kenape...aku nak lari dari semua ini............ aku dah tak sanggup........... aku dah takde kesabaran dah nieh........ apa yang aku buat semua tak kene......... semua tak berjaya.... yang aku tak paham kenape aku sorang.... aku tak dapat terima semua ini........... adakah ini realiti kehidupan yang patut aku telan untuk terus hidup dalam dunia ini........... kenape umat dunia masa kini hanya mementingkan diri sendiri.... aku nak bebas.......... aku tak suke diadili dan dikonkong............ semakin aku taksub nak dapatkannya semakin jauh ia pergi...... tolong aku............ aku dah puas...........semua tak menjadi......... adakah ini titik kemusnahan atau titik permulaan bagi insan yang naif ini mengenal erti kehidupannya yang sehari-hari yang bakal lalui............ dimanakah semangat.......... dari dulu lagi dah macam nieh.......... kenape sistemnyerk macam nieh............ arhh! tiada guna menggomel seorang diri............ harap masih ada cahaye kesabarean dari dalam diri ini...... persoalannya mengape ini semua terjadi............. hari2 nak perli mampus arkh cam tuh........

Kehidupan yang tak tentu hala....

Salam semua............... aku nak bagi tau nieh, hari ini aku amat tension amat! aku dah tak tau nak bagi tau sape dah nieh...... sem nieh paling tak best dalam hidup aku.............kenape..........dan kenape............kenape aku malas nak bertanyerk dah semakin aku fikir semakin sakit hati aku...........aku nak lari ke suatu tempat yang asing dimana takde sape kenal aku kat situ..... kat situ mesti takde orang nak judge aku..... takde orang nak bagi kuiz.............takde final exam..........kenape...aku nak lari dari semua ini............ aku dah tak sanggup........... aku dah takde kesabaran dah nieh........ apa yang aku buat semua tak kene......... semua tak berjaya.... yang aku tak paham kenape aku sorang.... aku tak dapat terima semua ini........... adakah ini realiti kehidupan yang patut aku telan untuk terus hidup dalam dunia ini........... kenape umat dunia masa kini hanya mementingkan diri sendiri.... aku nak bebas.......... aku tak suke diadili dan dikonkong............ semakin aku taksub nak dapatkannya semakin jauh ia pergi...... tolong aku............ aku dah puas...........semua tak menjadi......... adakah ini titik kemusnahan atau titik permulaan bagi insan yang naif ini mengenal erti kehidupannya yang sehari-hari yang bakal lalui............ dimanakah semangat.......... dari dulu lagi dah macam nieh.......... kenape sistemnyerk macam nieh............ arhh! tiada guna menggomel seorang diri............ harap masih ada cahaye kesabarean dari dalam diri ini...... persoalannya mengape ini semua terjadi............. hari2 nak perli mampus arkh cam tuh........

Saturday, September 25, 2010

baby i'am down...down...down...

Salam semua,dilema..........dilema......dilema melayu kite!owh,kepaleku sangat serabut sekarang nieh....korang pernah tak rasa down tak....sure pernahkan.....kenape yerk?aku pun tak tau....tadi aku p library p pulang sume buku..aku kene denda rm3.60....wah banyak tuh!peringatan untuk korang kalau kite pinjam buku kat ptsl rm3.00 name kite akan kene block untuk meminjam buku...so kepada sesape yang ade meminjam buku kat ptsl tuh pulangkan segera...pesanan ringkas daripada saejah....aku bawak beg kuning aku tulah lah bawak 6 bijik buku...penat woh...aku jalan punyerk laju...sebab aku malu bawak beg kuning tuh...kesian aku nengok beg kuning tuh cam nak terputus...huhuhuh,aku takutlah ngan hari esok...doakan aku selamat,tenang,dan tabah menghadapinya....

Salam sasterawan negara....

Salam semuanya...anda diharap berada dalam keaadaan sihat-sihat hendaknyerk...dan bagi yang sihat....nikmatilah kesihatan itu betul-betul....kerana apa ramai lagi manusia di luar sana yang sedang menahan kesakitan....yerk sudah lama rasanya saejah tidah mencoretkan apa-apa di sini,nak tahu sebabnya.....sebabnya tidak dapat connect ngan internet,exam midsem yang baru shj tamat hari kamis....tesis yang dah hantor kat supervisor hari jumaat yang lalu...bilik aku senyap sahaja hari ini...burung pun takde....selaloo ade jerk bunyik burung...maybe sebab aku tak solat dhuha pagi tadi,sesekali ku dengar hilai tawa jiran sebelah berdekah-dekah dia mengeluarkan ketawanya,mesti sungguh indah dunia ini dirasekannya betul tak?tidak bagi aku.....kenape nieh aku tiada semangat...semangat kita yang hilang......niepon tak lipat baju agi.....sekerat jalan......aku rase t aku nak balik tetiap minggu nak balik umah nak tolng apa yang patut di kebun getah pak aku....kalau bukan aku sape lagik nak tolong...pak aku tuh dah tak larat nampaknya...pagi tadi buat nasi goreng sedap sangat...sebab aku yang buat surelah sedap....nie nak lipat baju agi neh...kalau aku ada maid kan senang.....akhirnya lattop ku bersuara juga....sungguh merdu suaranya tatkala ianya mengeluarkan suara...apa sudah jadi ngan group instrumentasi...hari isnin nieh dah kene hantor kome...reaktor lagik......sungguh tak meriah raye tahun nieh...maybe aku dah dewasa...aku dah boleh mengundi.....sape agaknya yang betul-betul layak untuk aku pangkah t,aku daftar pon belum....camno neh.......ayo!lagi sebulan mau exam mma!nak sambung lipat kain nieh...kepada adikku selamat berjuang next week nak exam pmr...senang jerk bulat-bulat.....

Wednesday, September 1, 2010

not today!understand baby.....

salam...not today!understand baby...huhuhuh,weh korang tahu tak betape letihnyerk aku study reaktor neh...tapi tak leh ugak nak jawab....aku sedey wooooo!bilernyerk aku nak dapat straight A's nieh.....lagi 2 sem jerk...kalau tak kempunan lerk kamoo saejah...takpe saejah....kamu sekang nieh tengah diuji ok.....semua ada hikmahnyerk betul tak....pastukan hari ini kan dapat lak risalah agama yang disumbangkan oleh orang perseorangan......risalah tu pasal solat terawih yerk...kepade kengkome yang di luor sane.....ade lagik 7 hari puasa,luang-luangkanlah mase p beribadat kejap....bukannyerk lame pon solat terawih tuh.....sekejap jerk.....dahler setahun sekali...aku insaf hari ini.....dah-dah malas nak ngarut dah...nak study fluid mechanics lak.....dahler hari nieh punyerk exam daku keciwa sedey...rase nak hentak kepale......sambil goyang tangan.....pelik kenape tak leh jawab exam....study saejah...understand ya baby!not today....your luck will be come tomorrow...or never...it's imposible to trust it!just usaha and pray...may Allah bless you!

Sunday, August 29, 2010

tidurku tak lena........

Salam.....semalam saejah tidur awal dengan harapan boleh bangun seawal 4 pagi untuk bersahur...tapi harapan hanyan tinggal kenangan...x bangun...huahhauha,nieh sebab semalam jerk nieh...rasenyerk saejah dah letak kepale sejam kot.....tapi tak mahu lene0lene ugak....

Thursday, August 19, 2010

My youngest teeth...was appeared.........

Salam semuanyerk............owh..sudah agak lame yerk saejah tak update blog....minggu ini adalah sangat sedeh....minggu nieh ada orang baru nak keluar...sape kome?nie ark yang nak cerita neh...gigi bongsu aku nak kuar weh...sakit gegiler...sampai aku mengalirkan air mate...cam nielah rasenyerk kot cam ibu mengandung tunggu anak dier kuar...dahler sakit..kuarnyerk tak jugak....aku cam dapat rasekan yang gigi tu ngah keluar dari mulut cam mesin gerudi lubangkan tanah...peritnyerk Allah jerk yang tahu.....actually,aku nak pergi PK,hari neh..tapi cam tak jadi...adelah sebab-sebab yang tak boleh dielakkan.....owh lupe lak nak mention dahler kite dalam menyambut bulan puasa nikan....sabarlah...mungkin ini ujian....ujian ini takleh besar sangat..yang penting lagi...next week bermulalah azab memulas otak sampai kering kerana akan berlakunyerk mid sem yang berderet-deret sampai tak hengat dunia.....dan Isnin nieh penyelia aku nak jumpa.....ape yang aku nak sembangkan with my penyelia...aku pun tak tahu..sambung balik pasal gigi...yang tak tahannyerk aku nak telan air liur pun sakit...nak makan apatah lagikan...so kalau buke,kenelah beli sup2 jerk...kalau tak tak termakan aku....huhuhuauah.Lagi satu...kalau namanyerk pon dah sakit gigikan,mule ark nak marah orang jerk....aku bukan nak marah orang,tapi kalau korang tnyerk pesakit-pesakit gigi yang lain jugak mereka akan mengamuk....waktu nieh adalah waktu yang paling-paling kritikal dalam hidup aku....kene stabilkannyerk saejah....kalau tak...habislah ko....so peringatan kepade semua jage kesihatan anda sempena mid sem yang bakal menjelma nieh...doakan esok aku dapat p PK,nak tengak baby aku nieh dah tumbuih lom...entah-entah aku nieh kene ulser mulot jerk...yelah kan saejah kna mulot busuk...sape yang suka....hahahahah

Saturday, August 14, 2010

saya yang bermasalah

saya ada masalah...masalah saya,saya suke bukan suke jerk tapi terlalulah sukenyerk menengok you tube...saya akan membazirkan masa saya untuk menonton you tube selama berjam-jam...saya tak suke berfacebook....kesukaan saye terhadap you tube adalah melebihi kesukaan saya terhadap facebook....kenape yerk saya suke tengok you tube.....saya pun tak tahu...maybe saye suke nengok bende yang bergerak....saye banyak koje...tapi saye tak buat koje saye itu,dan akibatnyerk.....matilah saye.....hahhahah,saye juge suke sangat bace blog orang....saye suke nengok kehidupan orang lain.....tapi saye tak suke update blog saye....kenape saye tak suke update blog saye?pasal saye nak camera..kalau ade camre boleylah saye uploud gambor saye banyak2 sampai kome bosan negok saye....dan hari ini saye akan selesaikan masalah saye ini dengan ape yerk.....apakah method yang sesuai menyelesaikan masalah ini....senang jerk carenyerk...p mandi,then solat subuh...itulah conculusionnyerk....k lah saye nak pergi selesaikan masalah saye ini....kenape masalah datang menimbun-nimbun....maybe saye suke tangguhkan kerja...dan saye rase itu adalah sebabbnyerk.....saye nak balik raye tapi tiket tak beli lagi...kalau tak ade tiket tak balik rayelah saye...saye redha....saye ingat kalau tak balik terpakse raye kat shah alam ler jawabnyerk...itupun kalau mereke mahu menerima saye...sadis sungguh cerita hari ini....dan saye menasihatkan kengkawan jangan berani mencuba aksi saye ini....

Tuesday, August 10, 2010

satu hari di bulan puasa!

Salam.....salam i ramadhan....alhamdullilah,sampai jugak kite ke bulan yang mulia nieh....hari ini 11/08/2010,bersamaan dengan 1 Ramadhan 1431 Hijarah.....makenyerk,bermulalah seluruh umat islam seantero dunia memulakan ibadah berpuasa ini......dan saejah jugak berharap dapat solat terawih penuh...cukup2ler bulan puasa yang lepas...saejah tak dapat nak beribadat sepenuh hati....tapi dah insaf tahun ini......apepun korang semua....selamat berpuasa....banyakkan amalan-amalan sunat di bulan ramadan nieh...besar barakahnyerk....dan selamat berbuka puasa selama kita bepuasa sebulan nieh...hehheheheh

Friday, August 6, 2010

semangat....komitmen..........bersatu

Salam kengkawan.....bape hari dah yerk saejah tak update blog.....bukan aperk...now,tak boleh men2 dah cam selaloooo...coz tesis dah dapat tajuk...aku gak takut ape yang bakal menanti aku di minggu akan datang.......arh....dan minggu ini amat-amatlah menduga aku sebagai seorang student,anak,dan macam-macam lagik.....so kesimpulannyerk minggu yang tak berape nak baik...tapi nasib baik ade gak kengkawan yang sudi dengor masalah aku...yelah nak harap org ............. pon susah ugak kan.....so...itu jeler kesimpulan nyerk...lepas nieh susah dah ler nak update blog coz busy............sowi yerk...........

Wednesday, August 4, 2010

grgrggrgrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...geram!

Salam,kome aku ngah geram nieh...arh!geramnyerk......aku tak salah,nape aku dipersalahkan....adakah aku belum matang...aku dah matang lah beb....aku dah boleh mengundi.....adakah kalau kite boleh mengundi itu tandenyerk kite dah matang,hahhahahha.Tension sebenornyerk......takkan aku nak lariks dari masalah....ibarat kate tok guru aku...kite jangan bagi banyak alasan,tapi kite cube untuk selesaikan masalah...tapi bagaimane?aku tiada tempat mengadu...siapa kate takde saejah...Allah kan ade,doalah....adakah masih ada hari yang indah untuk aku esok?mungkinkah ini balasan aku,daripada dosa-dosa semalam.....arh...dahler saejah tidur jeler....moga-moga boleh dapat ketenangan dalam mimpi.....

Tarikh Melihat Anak Bulan Ramadhan 2010

Yerk....kome tahu tak tak sampai seminggu pun ramadhan akan menjelma...sudah bersediakah anda untuk menempuhi 30 hari yang mendatang nieh...apepun ia tetap akan tiba jugak nanti....dan di sini saejah nak bagi tahulah sedikit tentang tentatif melihat anak bulan neh....tarikh melihat anak bulan ramadhan ialah pada 29 shaaban 1431 hijrah bersamaan dengan hari selasa,10 ogos 2010...so,malam tuh leh ler tunggu depan tv kerk depan radio kerk nak tahu puasa biler...kalau dah tahu bagi tau saejah k.....adios!wala gitu.................

Cousin's terbaek punyerk!

Arh!rindunyerk aku dengan mereke....biler kiter dapat bersue muke lagi agaknyerk yerk....tidak ku sabar menunggu hari raye yang bakal menjelang tiba tahun nieh...insya-Allah,kiter berjumpe....nak citer ngan kome neh....kome tengakler gambar bawah neh...nieler sepupu yang aku paling rapat beb...dari aku lahir sampai aku besor...aku haraplah kan hubungan aku ngan deme neh tak akan putus-putus sampailer ke akhir hayat....amin!kalau cuti-cuti panjang sukeler aku nak lepak-lepak kat umah deme...aku buat muke tak malu jerk...dah tu plak lepak bukan sehari 2...tapi berminggu-minggu...sib bek tak masuk bulan jerk lagik...hahhahahahh,kome tau yang kami bertiga neh penah mandi bunge..hahah,habis bunge depan umah opah aku,kami kutip...walaupun bungenyerk 3 jenis jer,kami tetap teruskan matlamat kami tuk mandi bunge neh...kalau tak salah bunge raye, bunge loceng ngan bunge jarum kot,memang best mandi bunge.....abes satu bilik ayor ngan bunge-bungaan...kalu tak silaplah,saejah baru 5 tahun kut.....yang pakai tudung merah tulah ketuanyerk...siap jerk mandi bunge...kene ark tempik ngak opah aku...tapi kesimpulannyerk kami tetap gembira coz dapat mandi bunge cam dalam tv....hahhaha,yang tudung hijau nieh same umur ngan saejah...tapi dier bulan 2...so,dier lagik tua ark,ye dak......
ceria,saejah bersame...orang kampung tepus...kalau tiada mereke ini....sunyilah kampung tepus....dahler umah opah aku nieh jauh dari orang...memang sunyi betol,kalau tak rayerk tak happenningler umah opah akunieh..lagik satu perompak suke masuk umah opah aku nieh...makenyerk,banyakler hal kecurian yang berlaku di rumah opahku ini.....uish,sungguh bahaye....
nie sepupu cilik baik saejah.....aku suke sangat kawan ngan dier....yang pompuan jerk yerk..yang lelaki tuh pangkat anak sedareler...aku suruh dier panggil aku "mak ndak",coz aku anak no 4 kan....k dahler...kiter tunggu rayerk yerk jumpe....


arhh!aku nak masak ape neh....

Salam kome,hari ini betul-betul aku berfikir tanpa menggunakan akal...weh kome nak tahu citer ngah hot sekang......mestilah Pesta Konvokan.......kalau dah name pun pesta mestiler banyak tul aktivitinyerk......so,salah satu yang menari poerhatian aku ialah acara try masak tuh.....dorang adelah buat satu even neh....berbentuk masak-memasak...dan mereke cube untuk menempatkan aktiviti mereke ini dalam geanius book of records masak selama 24 jam tanpa henti gitu!ia terbuke kepada sesape yang berminat,aku pun berminat...lalu aku pun masuk ngan bond....tapi kami decide nak masak nasik goreng......yelahkan....everyone can cooking....hahhaha,entahler aku neh kannyerk pandai masak pun...tapi dengan semangat yang tinggi nie...aku sanggup masak biorpun aku tak tererrrrr.....aku tahu partner aku tuh terer masak.....dgr kate,mase kite masak tuh, deme nak buat video.....adoi!kene make up kew muke aku neh weh...tak yah le kot...deme pun tau aku neh studentnyer dak....hahhahah,mesti lawak giler t....lagi satu aku nak masuk sebab tiada yuran penyertaan dikenekan kepada peserta tuh yang aku suke bebenor,lagik aku suke dapat rm50,berserta hadiah iringan......nama nasik goreng kami nanti ialah "nasi goreng aum-aum"ehheheh.....weh kome pe lagik wish me good luck ler yerk.....
p/s:bond tolong fikir apekah bahan-bahan yang diperlukan untuk masak t,sok di atas cahaye nak beli barang...fikir tau!

Tuesday, August 3, 2010

saya ingin berkongsi cerita dengan anda...boleh?

Hi!Assalamualaikum.......yerk adakah anda teruja dengan soalan diatas.Jangan teruja secara berlebihan yerk,buruk padahnyerk....ahaks!ape yang saejah nak berkongsi dengan anda neh....sebenornyerk,dulu saejah tak suke atau tak minat ngan kucing...kalau nengok kucing mesti saejah lambung dier...sampai ade satu mase tuh abah saejah nampak saejah lambung kucing tuh...ape lagi kene ark aku pancaran mate lasernyerk...dan selepas itu tidak berani lagik daku untuk melambung kucing....heheheh,kejam kan saejah.....lagik satu bukannyerk ape takut nak pegang kucing,takut dier menggigit....tapi sejak ade "dergiauw"@kucing peliharaan family saejah nih cintaku terhadap kucing sudah berubah.....saejah nih nampak jerk rock tak suke kucing tapi kalau kucing rumah mati,aku nangis beb!sedih ark rase cam deme family aku ugak...yelah kite yang bagi dier makan....kite yang jage deme hari-hari....hari-hari main ngan kite....sape yang tak sayang tul tak.....kalau tak betol ugak kome tryler bela kucing tak perlu banyak cukup hanya seekor.....di mana mereka bertemu ngan "dergiauw"?
Mengikut daripada penceritaan adik aku,kucingku ini dijumpai di sebelah kedai burger di Grik,Perak....ketika itu,mereka dalam perjalanan pulang dari Terengganu ke Kuala kangsar....pada waktu itu badan kucing ini tidak seperti yang barada dalam gambar ini...badannyerk adalah jauh lebih kecil dari sekarang ini....
maka,dengan tahap belas kasihan yang tinggi terhadap kucing ini...lalu ia dibawa pulang oleh familyku....dan hiduplah kucing yang diberi name "dergiauw"ini ngan aman dan sentosenyerk...waktu dier mule dok kat umah aku neh..aku takde kat umah..aku kat matrikulasi lagik...so,takde chance aku nak lambung dier...huhuhuh.....


makenyerk lagik amanler dier dok umah aku neh tanpe saejah disisi.....setelah setahun dier menginap di rumah aku,abahku diarahkan bertukar tempat kerje ke Ipoh ,Perak.So,sekali lagik kami perlu berpindah...tapi kami still bawak dergiauw ke sane....dan bermulalah peristiwa sedeynyerk...bahawasenyerk....dergiauw telah pergi selame-lamenyerk tanpe meninggalkan ape-ape kesan sampingan...huhuuhuh,sedey woohhhhh...dergiauw takde...dier kalau menguap mulut dier busuk yang amat sangat.....apepun 'DERGIAUW"ko tetap dalam kenangan....huhauhauhauh...sekang neh dah ade kucing baru...yang tuh lagik tak leh blah...t ark next entry aku cerite yerk!


entry dah 100 woh!

Hai-hai.....hai sume..apa macam kome......camne ngan belajor?okeyh!okeyh je ler yerk.....weh kome nak tahu ini adalah entry yang kerk 101 dari saejah,makasih yerk kepade yang sudi membace.....walaupun saejah nieh takdeler pandai benor menulis....tapi boleylah nak isi mase lapang kome tuh...yelahkan skang nieh orang suke layan fb dari blog nieh yerk....tapi insya-Allah,saejah tetap ngan blog 4ever!nak citer sikit kenape saejah suke berblog....cikit jelah kome...sebabnyerk saejah suke bace blog orang lain...hahhahahah,tapi yang sebenornyerk nak cakap yang entry dah cukup seratus...dah leh buat kenduri nek boyang lagi......

Saturday, July 31, 2010

Ketuk-ketuk periuk aku!

Hai....sihat tak sume.....ape yerk nak buat sebelum ramadan menjelma,sedar tak sedar lagi seminggu nak puase....so,kenelah buat makan sikit-sikit ye x?hehheheh.Hari nieh perk lagik saejah ngan kengkawan same belajor wat masak-masak sikit....mase masak nieh rase macam dalam rangcangan ketuk-ketuk ramadan...tapi versi saejah jadi ketuk-ketuk periuk aku...sebabnyerk deme datang bukan bawak periuk pun....periuk tuh sume periuk saejah ngan member saejah lagi sorang(honey bun,Tq periuk)...tidak lupe jugak saejah nak ucapkan ucapkan terima kasih kepade ketua tukang masak kite cik whitebutterfly kite....kalau takde dier tak tau ler ape jadi rangcangan aku ketuk-ketuk periuk aku....terima kasih jugak kepade cik diatas cahaye yang sudi beli barang-barang nieh sume...dan tak lupe jugak kepade jkk dan clover yang sudi memeriahkan majlis makan-makan kiter nieh....len kali kiter leh buat lagik....kiter buat besar-besaran agik...owh...majlis nieh diadakan di bilik aku...survive giler kami masak h=gune rice cooker jerk...hebat tuk kiter sume!tahniah..ahaks.....
Antara bahan-bahan masak-memasak yang diperlukan oleh ketua tukang masak,saejah ikutkan ajerk,coz takde pengalaman masak spageti nieh....hot dog tuh saejah yang goreng,kelas gitu!

yerk,menarik kan rupe kuah spageti nieh...sedap weh...rase nak makan jerk lagiok.....slurp!pekat woh.....mesti cube buat kat umah.....

spageti yang sedia untuk dimakan...yang nieh memang perfect teksturnyerk...lembut ajer....aku nak bagi tips sikit...kalau nak rebus spageti rebus dalam rice cooker tambah sedikit minyak n garam sikit..kalau kome rendam pakai air panas...lambat ark dier nak siap...spageti nieh dier degil sikit nak dilembutkan....


air milo yang memang lazat berkrim disukai ramai......tq nad!

tengok periuk saejah tadi penuh kini dah licin disebabkan perbuatan budak-budak berempat tuh.....kalau macam nieh ape tandenyerk....sure ark sedap.......

kering kontang.....sehelai spageti pun tarak....mane hilangnyerk.....aku pun tak tau...nieh kalau ketuk periuk nieh memang bunyi kuatler...jiran pun len dengar nih..hahahha,eloklah licin idakler membazir....t lagilah susah.....apepon korang memang best!leh masak same-same lagik...hahahaha,t nak masak ape pulak yerk?same-samelah kite fikirkan....






kek batik melarat!tapi terangkat....

Salam sumenyerk......adoi hai!tercungap aku berlari dari burhan.....owh burhan.....kenape ko jauh...penat owh aku naik tangga tinggi tuh!riso jerk takut ade menatang buas tangkap aku...sebab ade kisah di tangga tuh....yerk kome mesti tertanyerk dan terus tertanyerk agi..mengape aku ke burhan.Aku ke burhan untuk menyelesaikan satu misi yang aku tak terjangke lansung.Aku ngan kengkawan aku lame dah nak buat kek batik neh....tapi kami agak bernasib baik kerane tak mempunyai peralatan yang cukup untuk menyekesaikan misi yang tertangguh ini sejak petang tadi...aku pon menggunakan kuase beto saejah untuk terus menjayakan misi ini dengan menggunakan tangan kurniaan ilahi ini untuk membuat kek batik ini...aku memang men taram jerk nieh,ngan muke penoh konfidennyerk...yakin jerk buat depan kawan aku...selalu aku buat kek batik atas api...nie tanpa api...kire kek batik taram jerk,tuh sebab aku bagi name kek batik aku nie melarat...ha2,tapi kome sedap......ate nak resepi kerk?leh tengok bawah nieh:
Bahan-bahan kek batik Melarat:
1)1 paket biskut marrie
2)3/4 butter cup(agak-agak jerk dalam 200g)
3)susu pekat(agak-agak jugak)
4)milo secukup rase
Langkah 1,kacau butter cup hingga kembang sedikit....lagik bagus kalau sampai putih.....kacau sehingga tangan anda berase lenguh.
Kemudian,masukkan susu pekat secukup rase....yang nie pun aku men taram jerk...yang nieh assistant aku yang masukkan,aku ikut jerk.....kalau anda suke manis boleh bubuh banyak susu pekat manis nieh.....

langkah seterusnyerk....masukkan milo sehingga adunan anda bertukar warne coklat seperti diatas...kalau anda suke gelap leh bubuh banyak milo nieh....n then kacau sehingga tangan anda lenguh....kemudian masukkan biskut marry....kacau lagi sehingga ianya betul-betul rate...jika anda rase kek anda terlalu kering boleh masukkan sedikit air...tapi awas air panas tau...bukan air sejukselepas semuanyerk selesai...bolehlah masukkan adunan ke dalam bekas kemudian tekan sekuat hati supaye ianya mampat....jangan sampai pinggan anda retak....then masukkan ke dalam peti ais sehingga ianya keras....selepas itu boleylah makan bersame-same insan tersayang...hehehehhe.

Selamat mencuba,next entry saejah post buat spageti pulak.....tunggu tau next entry....cube tau resepi nieh.....secret recipy pon takde lagik recipe kek batik melarat ciptaan saejah nieh.

Friday, July 30, 2010

Imam muda Ashraf..juara!

Inilah wajah-wajah imam muda kat astro oasis tuh....sume mude belia lagik.....kan sonok dapat suami imam...hahahahha,leh tunjuk jalan kebenaran...sume nieh kalau bace Al-Quran sedap giler mendayu-dayu...aku paling suke kalau imam muda Nuri yang bace....sedap dan merdu sungguh suarenyerk......

Salam sumenyerk....sedey ark rancangan realiti kegemaran aku dah sampai ke
penghujungnyerk.....rancangan imam muda yang bersiaran di astro oasis tu....ark sedey...dahler
tak dapat tengok secara live sebab aku de kat ukm.....arh!apepun tahniah imam muda
Ashraf....aku memang dah agak dah dier memang leh menang punyerk.....mintak-mintak ark astro wat lak imam muda 2 lak....leh aku follow dari awal....aku suke nengok perwatakan imam-
imam yang masih mude agi...idakler selalunyerk kite negok imam tue je dak.....satu rancangan
yang baik....lagik satu aku suke nengok dier punyerk mudir...sume jenis muke tenang jerk...kalau nengok muke deme sejuk jerk mate neh.....paling mude imam mude neh tak silap aku umor 18 tahun....abe kot namenyerk...ampun yerk kalau aku silap kepade para peminat imam mude....Apapun tahniah yerk Imam muda Ashraf!

Adakah anda mahu jadi tokeh Top-Up!

Saye ingin bertanyerk kepade anda,adakah anda ingin menjual top-up......jika ada sesiapa yang berminat untuk menjual top-up silalah menghubungi saye.......modal rm65.00,sekiranya anda berminat boleh terus berjumpe dengan saye okeyh....nanti leh saye terangkan dengan lebey lanjut lagik!anda boley hantar email,di alamat ikutata_in@yahoo.com....harap maklum.....jual topup nieh mudah...dan akan menjadikan anda berduit sekelip mate sahaja...kalau anda tak jual pun boley buat kegunaan sendiri,takde ruginyerk.....tapi yang menjadi persoalannyer kene rajinlah.....okeyh!

Thursday, July 29, 2010

Rakan Muda-mudi...

Salam...pekabor,sehat kew?kalau x sehat minim ayor bebanyak yerk bior sume toksik segale sume keluar...saejah cam bese sehat,Alhamdullillah....nieh nak cerita sedikit tentang perkara yang telah berlaku 2 tahun lepas...tuh kire sendirik ark biler,kan suma terer math...okeyh,mesti kome ingat saejah nieh jenis yang tak suke bersosial...salah yerk pernyataan itu sebenrnyrk.....saejah memang suke wat koje2 kemasyarakatan nieh.....tapi beselar dulu kat sekolah x pernah nak dapat peluang wat koje2 cam nieh,so kalau dah dok kat u nieh peluang tuh terbuka seluas-luasnyerk,make kite join jelah kan....biler lagik nak merase!so aku joinler program rakan muda mudi nieh kat Manjung Perak......bestlah jugak,sebab dapat mak angkat,dapat makan free,dapat hadiah biler nak balik,dapat baju...so mak angkat aku tuh hari tuh dier bagi aku kain buat baju kurung.Lawa kain nyerk aku suke sangat!terima kasih mak angkat....Aku ingat t kalau aku dah keje baru aku nak melawat mak angkat aku nieh balik...huhauhauahua,Lagik satu aku dapat ugak adik -beradik angkat yang dok satu umah ngan aku dari ukm ugak namenyerk Atiqah...dier dak fizik.....kalau takde dier sure aku segan gegiler nak dok umah tuh,papun tq yerk adik beradik angkat!
tengok-tengok,betape sukenyrk mak angkat aku nieh senyum....sukeler tuh dapat anak angkat cam aku agaknyerk...hheheheh,tuh ader adik angkat ugak sekali.....nieh gambor mase aku first sem kat UKM,nampak kesucianku itu.....dan mak angkat aku nieh aku panggil mak long...aku mane penah ade mak long...kan dah dapat....
selain itu,kite jugak dapat berbakti dengan orang kampung macam wat gotong-royong kerk...cam tulah,hari yang aku p tuh dorang wat aktiviti bersihkan surau...so,after bersih-besihkan surau tuh kenelah pacak papan tande dak...tande ingat-ingatan yang kami pernah berbakti di sini....banggo den.Kadang-kadang aku terfikir ugak nak jadi wakil rakyatler kengkonon...hahahhaha,semoga jadi kenyataanler hartapnyerk.K lah aku sebenornyerk ade mak angkat lagik satu...t lah next time aku pose....aku kan active hahahhahah,haruslah ade mak angkat banyak...yang next mak angkat tuh lagik ark ade kesah sedey....tunggu yerk aku pose...



Tarik....tarik....

Uhai!saejash ape yang bising2 tarik-tarik aperk....tari ape lagi tarik tali lah weh!kan entry lepas cakap pasal sukat fak.aku tuh kan...salah satu acarenyerk tarik tali....tapi sedey x dapat masuk coz dak-dak taun 2 dah konker sume acare......keciwa di situ....sepatutnyerk mereke buatlah variasi cikit untuk acare tarik tali nieh barulah best gitu!kome tahu kerk rugi tau tak amik saejash tarik tali gue dah ade pengalaman beb...dan sudah pastinyerk aku jadi tonggak dalam kump.aku neh...smestinyerk tonggak tarik tali mesti,perlu,serta wajip dok paling belakang...hahahahha,lawak giler mase neh....nie aku kat matrik dulu nieh...zaman baru kenal erti ape itu kedewasaan....
down!muke aku kecik jerk sebab dok belakang sekali...nieh sume dak aras aku kat matrik dulu...aku blog b aras 2.....kenangan...kenangan...menggamit mase silam....
lagik kecik muke aku...tak nampak lansong....bek tak yah amik gambor....geram woh....hahahahah,dapat gak no 2 aras aku acara tarik tali neh...suke2....k lah tu jerk nak citer...
yang depan neh dayah,imah,picah,diana pastu yang lagik sorang tuh aku lupo name nyerk...semoge kite bertemu lagik yerk...d mase akan datang...leh men tarik tali agik....

buat roti separuh hatiku pergi....huhuhuhhu

Salam satu kampung sumenyerk,ate kome idak kerk balik kampung....sekang neh kampung teman durian tengah runtuh!eh cilaplah....doyan ngah berbunge....eh lagilah cilap...baperk kali eh daaaaa.....durian ngan luruh ark weh...janganler marah!terase mahu pulang ke kampung yang amat sangat,untuk ape?untuk ape lagik untuk merasai kenikmatan durian yang fresh dari pokok kite sendirik...ak kalau makan buah-buahan dari pokok sendiri nilai dan rase buah itu sendiri bagi aku adalah lain serta mempunyai gaye,lenggok,cara....arh sudah saejah berhenti melalut....agak lame jugaklah saejah sudah tidak mengarut dalam ini warkah kannkakannn.Saejah ucapkan beribu-ribu ucapan terima kasih kerna sudi manatap coretan ku ini.Yerk kome,pabila menyebut soal makan...minggu ini daku dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t,dapat makan free sesajerk...nieh mase taip entry nieh pon baru je lepas jamah nasik pemberian jiran sebelah...semalamnyerk p makan kat PMFST,sedap kome tapi keneler buat muke tak malu sebelum tuh!ak pedulik aperk....bercakap tentang rezeki jugak,baru-baru ini saejah telah mengejutkan sume kengkawan saejah bahawasenyerk aku mau keluar bekerja...ape lagik respon mereke,mereka jugak mahu berkerja cam saejah.....aku p interview sorang jew...pastu tanyerkler bos tuh lu mau bape orang meh koje kat kedai lu?dier jawab dengan gaye stylelorrnyerk,kite akan amik pekerja selagik kami memerlukan pekerja...aku pe lagik sogok ark dier cakap yang aku akan membawa 2 orang asing yang akan datang bersame saejah untuk bekerja pade keesokan harinyerk....kome tau bape orang yang aku bawak....sekali 4 orang!sungguh hebat diriku ini rupenyerk...hahahahah.Bercakap pulak,sal pengalaman memang banyak sekali memori hitam putih manis masam...cam2lah...tak terlepas jugak ngan gosip2 panas yang melanda tempat kerjaku....inilah realitinyerk pabila kite bekerja di bawah satu bumbung nanti.Satu pengalaman yang bagus.Aku kerje nieh masuk kul 8am keluor ikut suke hati...selalu dari kiy jam 7am berlari jumpe pak guard tanyerk kat dorang ader nampak bas mini lalu x...pasal bas mini adalah pengangkutan rasmi aku tuk ke tempat koje...then sampai tempat koje,sarapan luh.....
aku kat depan kedai jual nasik lemak...aku tak bape gemor nasik lemak....tapi kedai nieh dier punyerk lepat labu memang mengancam sanubari akulah....sedap!
makcik tuh tanyerk aku,nak ape dek baju biru...aku jawab nak lepat jerk!ate idak kerk berangin dek...aku jawab balik...saye memang suke bende berangin neih makcik...dah sarapan sume mulelah tugas aku sebagai penguli roti berbakat...aku pon tak tahu yang aku ade bakat terpendam nieh,mak pak aku takdelak bg tau aku tentang bakat terpendam aku nieh...huahuauah


yargghhh!pelepap.....yerk roti akan dimasukkan ke dalam acuan yang bulat sebelum ditekap menjadi aduanan yang sama saiz lebey kuramnglah takdenyerk same sangat....cantikkan jari-jemari pembuat roti ini...sapeler yang bertuah dapat makan roti noeh,sememmangnyerk sedap lembut dan suci!

aku bersame teman sekerja....ate yang sebelah tuh senyum sajerk...bukan dier nak nolong aku...huhuhuhuh..joren-joren......biler dah gred t...satu tempat kerjakah kita?haahhahahah.After dah kerja sume aku pon balimk ark ngan sukarianyerk.....Satu jerk kat sini aku nak pesan kat diri aku dan jugak orang lain....same-samelah kite fokus dalam setiap ape yang kiter lakukan serta berilah komitmen 100% dalam ape bidang yang anda ceburi....hutang aku ngan korang dah berbayar nak citer pasal job aku dulu...sekang neh aku dah tak keje dah...udah berenti...tak larat weh....sudah2 aku mahu stop dulu....bye......owh yerk aku belom citer naper aku tak boleh ballik minngi ini coz...dak cos aku wat sukan ria lak...kite kene support mereka okeyh!kalau tiada kite sape lagik yang nak okong puak kite tol tak?sila comment akeyh.....mintak tolong sangat-sangat terima kasih....love u all!




Saturday, July 24, 2010

konsert!Dectar...............owh tidak

Hi sume,malam nieh aku nak p konsert...ade jemputan khas...hahahhahaha...mesti kome nak tau,aku nak p konsert ape yang sebenornyerk,nieh yang ak nak nyanyi nieh yang sebenornye aku....entah aku pun tak tahu...hahhahahahha,ape yang aku tau dikabarkan dayang ngan farhan af nak dtag nyanyi...t kalau ade gambornyerk aku postler kat cnieh....huauahhuahahuahahu ,yerk baru balimk dari menelaah buku setelah 2 minggu aku membekukan otak tanpe ade bacaan atau penambahan ilmu dalam dada ini...ilmu itu suloh hidung...eh silap suloh hidup ye tak.janagn marah nieh aku amik selogan sekolah mane entah...aku ciplak jerk jagan marah yerk dak....ibarat kate pepatah terlajak perahu boley diundur terlajak kate apekan daku boley buat...hahahhaha,ish aku polimer lum siap lagik malasnyerk...ok saejah stop daripada menyebut perkataan itu lagik...kang aku tumbok ko kan..ha baru tau...k lah nak siap2 p konsert amal tu jap!mak ingat nak pakai kebaye p konsert tuh leh kew...bergaye gitu!

Wednesday, July 21, 2010

malaslaamammamamlallalalalllllllaaaaaaaaaaaa

huuahuhauhuahuahua...aku malaz........tu jerk nak post ahaks

Tuesday, July 20, 2010

sejuk...sejuknyerk tulang ku.....

Owh kengkawan,ape sudah jadi ngan Malaysia......dah tak jadi negara khatulistiwa kew dah.....sejuk hari-hari cam nieh....nie pelik tau kalau aku yang cakap sejuk coz lemak aku dahler same tebal ngan lemak beruang kutub.....leh terase sejuknyerk Malaysia nieh sampai kerk tulang hitam...dah sampai ke blom ku pun tak tahu ahahahahah...yang inilah antara kesan-kesan daripada hasil pemanasan global...suhu bumi dah tak stabil lagik....silap2 Malaysia ada salji...tu dah nak kiamat lerr tuh....arh!di waktu-waktu begini emangnyerk perutku ini minta untuk didisi selalu....abes duit aku cam nieh....subuh tadi hujan telah membasahi bumi kite...aku rase cam nak sambung tidor balik jerk,tapi ade misi yang belom selesai...selagik tak selesai misi ku itu aku takkan tenang....arh!benci dengan semua itu...semuanyerk adalah tarikan nafsu manusia yang suke akan hiburan....aku tingin nak masak nieh tapi barang dapur satu pon takde....cam ne nak masak..yang ade adelah beras 3 pot...tu masak tuk aku sorang leh ark.....biler nak kuor beli barang neh...makanan dah abes...perot sukelah menjerit-jerit cam sawan nak makan nak makan dan nak makan lagik...aku pon tengah konpius neh...kelas polimer kul bape yerk...yang penting kene datang awal kalau x dok kat depan...dah ler hobi aku dok belakang...ingat nak syorok ler from lecturer,tapi x sedor diri tu lagik badan awak tu besar,dalam kelas tuh awak sorang jerk besar...orang len sume kecik-kecik...mintak-mintakler misi aku tuh selesai dengan jayenyerk....

Monday, July 19, 2010

topup owh topup..nape takde rm 5

Yerk kepade semua pelanggan tetap aku sape2 yang nak topup dah ade dijual...tapi amatlah mendukacitakan rm 5 takde harap maklum.....hahhahaha,muke tak malu jerk aku tadi ngekor jerk orang...entahlah macam bengong jerk hari nieh...arh aku sangat lemah sekarang....semua nyerk sakit...semua dah cergas...ngape yerk.....semoge aku leh bukak firma jual topup plak pas neh.

pilih jangan tak pilih eh!

Ye kengkawan hari nieh tajuk tesis dah kuor tapi mentor aku takde kuor tajuk dier pon...keciwa mak hai!tapi x ngaperk ade ramai lagik mentor orang len yang kuorkan tajuk tesis...ramai gegiler orang nengok tajuk tesis tadi dah macam nengok result spm...huhuhuhh,disebabkan terlalu ramai dan ruangan untuk berdiri itu tidak sesuai dengan badan aku...aku pon rela menarik diri dah keluar....(alasan semate-mate),akanku minta pertolongan ehsan dari rakan-rakanku yang cepat nengok tajuk tesisi tadi...hahahhahah,so,acara pilih,memilih,dan terpilih akan bermula sebentar sahaja lagik,so perk tunggu lagik kengkawan pilih jangan tak pilih......

Sunday, July 18, 2010

Pemegang mohor besor kg Tepus

Gambor sape baweh nie kome.....pemegang mohor besar raje-raje kerk,bukan jugak laen benor ropenyerk dak.....teke lagi sampai dapat jawapan....teke dan teke lagik......uish nieh orang penting kampung tepus neh.....kalau takde dier takdelah org tepus.....duduk jerk tepus tapi ckp kedah...ha!memang elok ark jadik geng kak ipor aku...hahhahah,kome berani gelak....jangan men ler ngan orang bawah nieh....x leh men2 tau depan dier......t dier marah...lagik satu dier nieh punyelah kuat menjerit...pasal hal kecik2 jerk...papun saejah respect gegiler ark kat minah comel lote kat bawah neh...inilah opahku di sebelah ibuku....nama glamor mah....umur dah 82 tahun....sungguh pjgkan perjalanan hidopnyerk...adakah sampai hidup kite sama dgnnyerk?hanya Allah yang tahu......
Hobi waktu lapang suke menyantau rumah....ape santau!bukan santau org tapi santau tikus...hahhaha,tikus nieh memang banyakler kat umah opag aku neh....kan men besor kalau deme sekali-sekale keluor men2 tu...besor betis saejah...kome ngak pasti terkejot...tapi sekarang hobinyerk dah bertukor...hobinyerk ngak citer P.Ramlee pastu menung.....dan saejah rase opah saejah neh x banyak kawan...so kawan dier anak-anak dier n cucu-cucu n piut2 sajerk....apepon......semoga panjang umor dan senyum slaloooooo......hidup tepus!Semoga kiter bertemu raye t......kalau saper2 ade atok yang kosong2 leh saejah kenengkan ngan opahku neh.....sekurang-kurangnyerk kurang ckit keboringannyerk kat umah....lagik satu mane tau dapat mak sedare baru...ekekekkekek...pah jangan marah tau...kat tepus mane ade internet.....

Saturday, July 17, 2010

oh membuang sajerk

Salam sayang hohoho dari saye....nie entry pertame selepas berjaye mendaftarkan diri untuk tahun akhir...ape dier?final year!yeahahaaaaa.......nape hahaanyerk ade banyak kali.....sebabnyerk skang neh saye adalah sangat gusar dengan ape yang menunggu next week...arh!kite lupekan sekejap kegusaran sy itu...kite truskan ngan main entry nieh dibuat.....ye ape yg membuang dan ape bende jua yang terbuang?mst kome tertanyerk-tanyerk...soalnyerk sy sudah 5 kali mengulang tandas tanpa henti.....kalau berganti-ganti tak ngape nieh buat larian single secare berulang-ulang kali tanpa henti.....owh ape yang sy makan yerk...adakah....lauk di cafe.....cube fikir mendalam cikit ape yang ko makan tadi....uish kalau pikir memang banyak saye makan huhauahuahua...kerk ko kunyah tak betul neh.....entahler...yang geramnyerk ianyerk kuor sedikit demi sedikit....hhahhahah.....itu sajerk entry kali ini selamat tido semua.....

Monday, June 14, 2010

ye sila rajin yerk saejah

Saejah,sila buat persiapan untuk final exam PB.....study keyh.......study banyak tuh kene study tuh.....dan lagik satu belajor tuh bior masok dalam pale hotak jangan masuk dalam pale lutot....yerk....bahaye name dierk.....jangan jadi perkare yang pernah terjadi kepade anda....bahaye sekali...ingat yerk falsafah hidop ko k!pegang amanah yang diberikan oleh Allah itu sebaik-baiknyerk.....muhasabah diri yerk......dan kepade kengkawan yang sedang amik short sem...selamat menjawab...dan dapatlah 4 flat tok shor sem nieh......tahniah!
SAEJAH PERINGATAN SEKALI LAGIK...SILE STUDY.....STUDY...ADE LAGIK SETAHUN SAJERK LAGIK NAK NGADAP BUKU TUH...SO JANGAN SIA-SIAKAN MASA ANDA!

Sunday, June 13, 2010

Walimatul urus....tapi aku tak uruskan pun!

Yerk kome.....sape lelaki di bawah ini......mesti kome tak kenal sape ini.....yerk ini abang teman aka@nyah....dier nak kawen..........


Nie saperk yerk...cam teletubbies.....baru turun bumi.......nek ape tadi turun ke bumi....nek ufo kerk....
ampunkan aku yerk teletubbies...aku x dapat hadir di majlis pernikahan ko kat Yan kedah....dan aku doakan semoge ko bahagia...dan yang paling penting berubahlah demi mase depan.....berubahlah,tapi yang 19/06/2010...Insyaallah!

Yerk kengkawan nieh entry khaslah....sempena parkahwinan yang bakal dilansungkan pada tanggal 14/06/2010.....esok nikah,belah pompuan.....esok....aku tak dapat pergilah......aku belajor ark....sape suwuh kawin time ak wat short sem......dan dikesempatan ini juge aku berbesor hati untuk menjemput sesape sajerk yang mengenali diri ini untuk datang kerumah kume pada hari sabtu.19/06/2010,rumah teman kat sri iskandar...rumah teman depan IKBN....silalah datang...bawakler family sekali.....


Friday, June 11, 2010

bukan ku pinta.....

yerk hari ini aku nak bersajak yerk kengkawan.....


bukan ku pinta,tapi dier datang jugak
bukan ku mohan dier datang jugak
aku dah sedaye upaye halau dier,tapi dier enggan pergi jua
aku tak nak ia disebarkan tapi ia tetap jugak tersebar
aku apa lagik yerk..jap aku pikir....jika ko fikirkan ko boley....ko pasti dapat melakukan......
aku nak pergi mane.....tiada tempat berteduh len....nak nyorok kat gunung,gunung mane ade lubang...huahauhauuaha,kene redha di samping berusaha sedaye upaya menyingkirkan ia.....
bile aku cakap taknak....dier kate nak....nak lari....kaki kuat tapi badan berat...so,kesimpulannya....ko memang tak boley larik kemane-mane....yang boleh ko buat sekarang,sabar sahaje.....sabar....dan sabar lagik.....dah tak lame.....dier akan pergi jua.....pergilah kau...jangan ganggu hidop aku lagik.....

Thursday, June 10, 2010

Biler saye sudah malazz......

Weh kome lame tidak ketemu yerk.......beselah saejah nieh banyak angin...kalau datang angin malaz dier,erm!memanglah habes....aku kalau malas dier memang malaz sungguh-sungguh....x caye korang tanyerk kengkawan i.......dahler hari nieh aku x p koje.....aku cakap kat bos aku batok....ak batok kali nieh memang terok ark....sampai takde sore......dah seminggu aku diam neh....seb bek takde presentation......nieh nak citer ark...mase aku tahun satu penah kot aku x datang kelas seharian........dok atas katil jerk,sambil menutop mate......pastu kome tahu kerk akibatnyerk,result aku terok......padan muke aku......sok mau p koje...ak asyik monteng jew...aku x p bukan ape...aku batuk dan aku taknaklah orang len terkene jangkitan yang same....dahler aku takde mask.....kalau kahak terkeluor tak kew kotor kome.....sekang nie aku ngah angin malaz dan nak makan ajew,cam orang mengandong....tapi aku memang ngadong...tapi ngandong lemak,hahahahhahah...jgn tapi jgn terkezut...dan aku sangat berharap agar aku menjadi cam kengkawan aku yang rajin tuh...kalau diikutkan gaji emangnyerk ckit....dan kami perlu berjalan kaki untuk kerk bustop luar ukm...maknenyerk sebelom keje kene tawaf satu ukm baru sampai....dan kini barulah ak tahu.....mencari rezeki yang halal itu bukannyerk satu tugas yang mudah...dan kini jugalah aku tahu sebutir nasi aku...ibarat setitik peloh ketiak ku.....hahahha,makenyerk berbanggelah ngan kehebatan apak,abah,ayah,abi dan lenlain yang berkaitan dengannyerk.Maknenyerk,apak-apak kome telah menghasilkan berjuta-juta titis peloh untuk menghasilkan satu pinggan nasik...tu baru anak sorang...kalau anak dier 8 orang?bape....ko ingat...sape nak jawab.....dan biler rezeki itu sudah kunjung tibe hargailah ia sepenuh hati dan begitu tawwaduq sekali.....sekian....

Sunday, June 6, 2010

suare aku hilang.....mane?

Weh kome,suare aku hilang kome....sakit tekak nieh....suare aku ala2 ramli sarip
gitu....hahhahah,nak wat camne keneler bersabor......ye tak!aku berdoa kepada
yang diatas sane supaya suare aku adalah sok...hari selase dah nak present
pb..kalau tak suwuh si joren jerklah bentang....mau meroyan dier dalam kelas
kalau aku suwuh dier wat gitu ye dak!udahler kome aku saje jerk nak bagi kome
tau aku neh dah takde sore...sib bek ade blog...boleh cakap dalam hati ye dak......

Thursday, June 3, 2010

hidup mesti komitmen

Pabile kite sunyi...atau kesunyian sebenarnyerk ade yang masih atau sedang mengingati kita...sedar atau pun tidar sedar inilah realiti kehidupan.....sesungguhnyerk Allah maha adil.....apekah rasenyerk kalau sorang manusia pon dalam dunia neh tak kenal kitekan...mesti kelam-kelibut jadinyerk hidup kite.....bagi akulah sebagai manusia yang telah berjaye hidup selame 20 tahun dalam dunia nieh,aku anggap hidup kite teruk camane pon mesti kene teruskan jugak...kerana kita sudah ade perjanjian...dan tanggungjawab kite sebagai seorang islam wajiblah kite patuh....yang tuh tak leh tinggal ark beb...buat apepun yang itu mesti yang utama.....tapi aku raselahkan kalau kite keje kerk...p mane-mane kerk,berkawan kew,berkahwin kew,bercinte kew perkataan yang wajib ade ialah 'KOMITMEN'....betul tak?x cayer ugak kome cubeler p koje tak yah koje lame2 cukup ark 2 minggu...sure lepas tu kome rase nak berenti koje jerk....

Wednesday, June 2, 2010

Ayam pecal hentian kajang

Ye kome...sory..tak update semalam.....gue demam weh....sakit tekak weh....hari sabtu 29/05/2010,saejah berkesempatan lagik makan ayam pecal....kat mene?kat hentian kajang kat kedai mamak.....memang ramai ark kedai nieh....kalau makan sure ark korang mesti mintak nasik tambah cam aku...hik2.....tapi memang sedaplah...tapi entah kenape hari yang saejah makan nieh dier kurang kick ckit....tapi apepon bolehlah...layan!

Air ape tah orang panggil nieh....aku pon lupo....tapi aku bagi markah 3 bintang jerk!jangan marah yerk abang mamak....
Inilah dier ayam pecal...hari yang aku makan tuh...sambal dier tak kick sangat,dan kuantitinyerk telah berkurang...tidak seperti yang pernah dimakan sebelom ini....

Cube teke ayam nieh nampak cam sekor ke seketoi...besorkn ayam nieh...aku suke!



Senyuman yang tulus ikhlas selalunyerk datang dari hati yang bersih,tapi adakah mereka2 ini tulus ikhlas memberikan senyuman mereke?Mungkinkah mereka dalam keterpaksaan.....hanye aku jerk yang tahu jawabpannya....kui-kui......



Orang busy..dalam bas mini pun ade gak customer call....nak wat geno,zass.....layan.....

Ha weh...kome tahu minggu lepas ade member saejah terkene yang orang panggil kad santai tuh....2 orang plak tu member saejahnyerk...makenyerk,mereke sepakat mau mintak balik duit kat kakak yang reg.dorang tuh...ate kome tahu kerk ape akak tu cakap?dier kate tolong buat surat untuk pembatalan,harituh member saejah cakap kalau nak batal call jerk deme n then terbatalah kad santai tuh....tapi yang ini ape cernyerk bro!nampak sangat nak kebas duit orang...ate deme pon p lah buat surat dan bagi kat kakak tuh...kome tahu akak tuh cakap agi beri kami mase seminggu...tuh lagik satu menipu....dan kami juge bersepakat untuk tunggu lagik seminggu untuk mengcomformkan sama ade kad santai itu benar atau menipu....same-same kite tunggu jawapannyerk 1 minggu dari sekarang......dan yang paling penting aku keluor kajang pakai baju kurung...hahhahhahahahhaha...gelak syaiton....apepon kite amik iktibar jelah dari sini...cerita ini tidak ade kene mengena dengan yang telah mati atau yang masih hidup harap maklum


Tuesday, June 1, 2010

Habes bah...ketiak ku lenjun sudah!

Ha korang jangan tak tahu aku p kelas tadi,aku ponat pon tak lupo tanggungjawab nak belajor kome....poyos jerk...hehhehehh,nak wat camno!kene ark gi...sape suwuh amik short sem....hahahha,kepada mereke2 yang ambik short sem jangan lupe exam final dah dekat...diharap sume study okies.Ye bebrbalik kepade cerite aku pasal ketiak basah nieh bukan ape....nie gare2 hujan waktu nak balik kiy lepas kelas pb tadi....sape suwuh aku tak bawak payung....kan dah kene kongsi payung ngan aku....dan saejah sangatlah berterima kasih dengan orang yang sudi berkongsi payung ngan saejah,saejah tahu badan saejah tak berape nak besor tu sebab dier sudi kong...ate kome tahu jeler....bila payung satu kongsi 2 orang,kalau hujan lebat macam nak bajir....camno jadinyerk...salah sorang mesti kene mengalah lah beb.....dan akibatnyerk...ketiak sebelah kiri aku basah lenjun...huuauhauauua,aku tak kesah baju basah aku takut buku dalam beg basah jerk...dahler aku pinjam buku orang huahuau...dan lagik bagusnyerk aku pakai baju kurung p kelaz tadi...memang cun giler ark jalan dalam hujan lebat,seb bek aku berkhemah pakai seluor kiss aku kat dalam...senang nak angkat2 kalau lalu dekat becak....dan dapat melindungi aurat...ekkekekek...n da last,moral of da story.....bawelah payung ke mane sajerk anda pergi walaupon anda terpakse pinjam payung orang len........kalau tidak basahlah bulu ketiak anda!

Sunday, May 30, 2010

aku kebasahan

Ape cer basah-basah nieh saejah...ape basah?ko mimpi basah kerk saejah.....eh!ko jantan ke betine saejah....nak mimpi basah....ish2 kotor hang nieh!nak jadi ape.....huhhuuhu...kanlah weh,tadi aku p koje ngan cik joren...tetibe jerk hujan berdebak-debak turun...sib baik saejah dah sediakan payung sebelom hujan....kire selamat jugak ark dari lenjun...huhauahuahau,tapi kome basah ugak kaki seluor...1st time p koje hujan....kalau tak cuace baik jerk.... dalam yelah hujan nieh orang kate rahmat....tapi tak leh aark lupe malam tadi,aku boleh terjage dari tidor disebabkan guruh yang sangat kuat dan aneh bunyinyerk...kome tahu aku terus rase insaf weh...banyaknyerk dose aku....ish2....tobat aku weh....asyik kejor dunie,akhirat mane...jangan lupe....makenyerk,aku p koje tadi dalam keadaan kebasahanlah...hukhukhuk....hari nieh kurang ckit roti yang dapat dijual...tapi still 2 kali gande....semoge tercapailah ceciter aku nak beli mp3 sony...apple pon boley...tapi yang bawah rm300....tapi aku still belom decide nak beli ke idok...kew aku nak melabur dalam saham...nengak je ark nanti...hehehhehe